Jezus leeft!

Elvis is not dead.

Nog steeds, ruim 30 jaar na zijn tragische dood, zijn er tientallen websites te vinden die beweren dat de King leeft. Er is een museum ergens in Missouri met de naam ‘Elvis is Alive Museum’ waarvan de eigenaren beweren dat destijds niet Elvis, maar een ‘donorlichaam’ is gestorven en dat de echte Elvis Presley zich al die tijd al schuilhoudt voor de Maffia, die zoals iedereen weet, een hele lang adem heeft. Elvis zal zich dus nog wel 3x bedenken om uit zijn schuilplaats te komen.
Enkele jaren geleden is er zelfs een officiële kerk in het leven geroepen ‘The First Preslytarian Church of the Divine Elvis’ waar Elvis door nog steeds depressieve fans wordt geëerd als een god.

Het beste bewijs dat Elvis niet meer leeft, is zijn graf in Graceland. In zijn eigen rock ‘n’ roll-paleis wordt namelijk op 16 augustus 1977 het naakte en in foetushouding liggende lichaam gevonden van een depressieve en gebroken artiest die de wereld eerder in extase bracht.

Het lichaam van Jezus Christus is nooit gevonden. Toch is Hij bijna 2000 jaar geleden gestorven, maar stond na 3 dagen weer op uit de dood. Daarmee bewees Hij dat Hij boven de dood staat en inderdaad, zoals Hij eerder beweerde, zelf het Leven is.
Ook toen was dit een ongelooflijke gebeurtenis. Niemand had dit verwacht, dood is dood.
Na Jezus’ dood waren al zijn volgelingen depressief en zwaar gedesillusioneerd. Totdat Hij uit de dood opstond en aan een aantal van hen verscheen, één keer zelfs aan meer dan 500 mensen tegelijk.
Jezus verscheen ook aan Saulus, iemand die niets van Jezus moest hebben en zich inspande om al die belachelijke christenen achter de tralies te krijgen. Die ontmoeting met Jezus veranderde zijn leven compleet. Jaren later schrijft dezelfde Saulus (nu Paulus geheten):

Maar wanneer nu over Christus wordt verkondigd dat hij uit de dood is opgewekt, hoe kunnen sommigen van u dan zeggen dat de doden niet zullen opstaan? Als de doden niet opstaan, is ook Christus niet opgewekt; en als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos.
Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven, heb ik op mijn beurt ook weer ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven, zoals in de Schriften staat, dat hij is begraven en op de derde dag is opgewekt.

 

(1Korinthiërs15: 12-14, 3-4, de Bijbel)

Als Jezus dood is, dan is het geloof van christenen zinloos, onzin. Als je dan nog naar de kerk gaat, stop er liever mee, ga golfen.
Als Jezus leeft, dan kun je Hem -vandaag- leren kennen en leven zoals je nooit geleefd hebt. Dat Jezus leeft, verandert alles. Er is hoop. Laat je met God verzoenen. De dood heeft niet het laatste woord.

Wie zal mij, ongelukkig mens, redden uit dit bestaan dat beheerst wordt door de dood? God zij gedankt, door Jezus Christus, onze Heer.

 

(Paulus in Romeinen 7:24-25, de Bijbel)

Jezus leeft en wij met Hem!