Team Alpha-cursus

Geloof je in God en word je blij van geloofs-en zingevingsgesprekken? Houd je ervan om met mensen mee te lopen in hun geestelijke zoektocht? Vind je mensen vanuit allerlei achtergronden, geloofsbelevenissen en zienswijzen juist interessant? Ben je niet van het oordelen, adviseren maar meer van het vragen stellen? Wellicht is het Alpha-team iets voor jou?

Dit bericht is geplaatst op 17-02-2022

Om een goed beeld te krijgen van wat de Alpha-cursus is, kijk op deze website van Alpha Nederland.

Hoe vaak?

Elke Alpha-cursus wordt er opnieuw weer een team gevormd. Dus je kunt 1x meedoen en je kunt natuurlijk ook een paar seizoenen meedraaien.

  • In de voorbereidingstijd gemiddeld 4-5 uur per week
  • Tijdens de 12 Alpha-avonden zelf is het één avond plus circa 2 uur voorbereidingstijd

Wanneer?

Meestal start in januari de Alpha-cursus en begint het team in september met de voorbereidingen.

 

Coördinator Alpha-cursus

Naast teamleden hebben we ook een coördinator nodig. Heb jij een hart voor de Alpha cursus en wil je dat deze regelmatig draait? Vind je het leuk om een nieuw team samen te stellen, toe te rusten en de Alpha teamleider te coachen? Dan is  deze prachtige coachende rol iets voor jou.

Wat houdt het in?

Als Alpha-cursus coördinator maak je het mogelijk dat er een Alpha-cursus komt.  Zo ga je op zoek naar een teamleider, en met de teamleider stel je een team samen. In de voorbereidingen ondersteun je waar nodig. Sommige ervaren teams hebben weinig ondersteuning nodig. Maar als de teamleider en/of het team vrij nieuw met de Alpha-cursus is, is er meer ondersteuning nodig.

Hoe vaak?

  • In de voorbereidingstijd gemiddeld 4-5 uur per week
  • Tijdens de 12 Alpha-avonden zelf zal je zo nu en dan contact hebben met de teamleider ter ondersteuning en/of voor coaching.

Wanneer?

Meestal start in januari de Alpha-cursus. In mei/juni wordt het team samengesteld en in september begint het Alpha team met de voorbereidingen.

Interesse? Mail nu

Contact voor mee te draaien in het Alpha team of de Alpha coördinatie op je te nemen:

alphacursus@kalebteylingen.nl