Paraplu: Winkel met missie

De oplettende Voorhouter heeft het al gezien: het Kruidvat in de Herenstraat verhuist naar de overkant. Verhuurder/eigenaar van het leeggekomen pand is: de Kleine Kerk (KK).

Dit bericht is geplaatst op 20-02-2019
Paraplu: Winkel met missie

Hoewel de huur normaliter onbetaalbaar is, zijn er toch contacten gelegd met de KK over een al langer bestaande wens onder Voorhouter vrouwen van Kaleb: een tweedehands kinderkledingwinkel als middel om Christus in Voorhout bekend te maken.
En het is gelukt! Tegen kostprijs starten de KK én Kaleb op 1 april een (tijdelijke) pop-up winkel, totdat een nieuwe huurder is gevonden.
De oudstenraad stemde 5 februari in met de plannen: de winkel is een ZOG (Zelf Organiserende Groep) geworden.

De voorbereidingen startten in december met: Jonneke den Engelsman, Janneke van Beelen, Marlies Noort, Carine van Paridon, Peter Heemskerk en Piet Overduin. In goede samenwerking met leden van de KK werken we nu stap voor stap aan de realisatie. Het grote pand biedt ruimte aan 2e hands kinderkleding (ism Knorredikje uit Rijnsburg), een koffiecorner voor een rustig gesprek, boeken en cadeauartikelen (via Het Baken, chr. boekwinkel, Katwijk) en een kinderspeelhoek. 

Voor de winkel met een missie zoeken wij en de KK nu vrijwillige medewerkers. In de voorbereiding is er natuurlijk het schoonmaken en inrichten van de winkel. Dan volgt de verkoop en ‘goede gesprekken’. Voel je je aangetrokken tot deze missionaire kans? Neem dan contact op met Piet Overduin ().