Pop-up store Paraplu klapt open in de Herenstraat

‘Ons doel is geen winst, maar een goed gesprek’

Dit bericht is geplaatst op 06-05-2019
Pop-up store Paraplu klapt open in de Herenstraat

In het voormalige Kruidvat pand in de Herenstraat in Voorhout (Teylingen) verrijst een pop-up winkel met een missie: de Paraplu. Het doel is niet winst, maar contact. Daarom kun je in de Paraplu naast kwalitatief goede tweedehands kinder- en dameskleding en unieke producten terecht voor een gratis kop koffie en een goed gesprek, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek.

“Het is een enorme winkel”, vertelt Piet Overduin enthousiast namens de initiatiefnemers van Paraplu: de Protestantse Gemeente Voorhout (ook wel de Kleine Kerk genoemd), Baptistengemeente Kaleb en binnenkort ook de RK Sint Bartholomeuskerk.

“Het gaat om wel 340 vierkante meter. Gelukkig hebben we genoeg plannen om de ruimte te vullen.” Met kwalitatief goede, moderne tweedehands dames- en kinderkleding bijvoorbeeld, maar ook mooie producten van lokale ondernemers, zoals sieraden, schilderijen, handgemaakte borden en versgebakken taarten. Verder biedt de Paraplu boeken en cadeauartikelen van boekhandel Het Baken (Katwijk) aan.

Sociaal café
Maar de Paraplu is meer dan een winkel met mooie producten. Onze missie is om goede gesprekken te voeren aan de stamtafel. Piet: “Ons doel is niet winst maken, maar dorpsgenoten de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten. Ook Voorhout kent eenzaamheid, gezins- en opvoedproblemen, misschien wel meer dan menigeen denkt. Bij ons kun je ook terecht voor een kop koffie en een goed gesprek. Voor kinderen bouwen we een speelhoek op, zodat de ouders ongestoord kunnen rondsnuffelen of kletsen.”

Eigen artikelen verkopen
Zoals een echte pop-upwinkel betaamt, kan iedereen in de Paraplu zijn unieke producten op provisiebasis (30% voor de Paraplu) voor verkoop aanbieden, zoals thuisgemaakte kunst, sieraden, eigen baksels of iets dergelijks. Ook kun je er kwalitatief goede, nette en gewassen tweedehands kinder- en dameskleding inleveren. “Daarbij zetten we echt in op de betere merken. Wordt er iets verkocht, dan is 40 procent van de opbrengst voor jou”. 

Officiële opening
Op zaterdag 25 Mei vindt om 11:00 u de officiële opening plaats door burgemeester Carla Breuer, in aanwezigheid van de voorgangers Joep van den Berg en Wilfred van Rijn. 

Momenteel wordt door een groep vrijwilligers hard gewerkt om alles voor de opening klaar te krijgen. De Paraplu zal geopend zijn op woensdagen, donderdagen en vrijdagen tussen 9 en 12 uur en op zaterdagen van 10 tot 16 uur. Piet: “We hopen dat de Paraplu een ankerplaats in Voorhout wordt. Een veilige plek waar je altijd even binnen kan lopen, of het nou is voor een mooi nieuw jasje, een goed gesprek of een fijn speeluurtje voor je kind.”

Wil je meer weten of samenwerken? Neem contact op met Piet Overduin via piet.overduin@ziggo.nl of 06-54 27 24 98.